БСП ще засилва позициите на младежите в партията

БСП ще засилва позициите на младежите в партията

Конгресът на БСП на 5 април ще е под мотото "Време за справедливост". Това обяви на пресконференция във вторник зам.-председателят на социалистите Янаки Стоилов.

Зам.-председателят на БСП по организационните въпроси Бойко Великов от БСП очерта основните насоки за предстоящия конгрес. Той добави, че с промените в устава се цели засилване на младежкото представителство в партията, а новото е това да става на изборна и конкурентна основа. Второ, БСП иска регламентиране на мандатността. Мандатността значи сериозна промяна и ясен регламент, който трябва да е равен за всички, уточни Великов. БСП иска и стабилизиране на общинските организации. Определяме организационни съвети – те няма да ръководят местните организации, а ще организират. Трябва и промяна за укрепване организацията на партията, каза още Великов.

Ние сме за социална държава, насочена към проблемите и на работещите бедни, обясни по време на брифинга Стоилов. "Казваме "не" на поредното затягане на коланите. Ние сме срещу власт, която обслужва само няколко процента", посочи още той. Стоилов отбеляза, че БСП е срещу действията на правителството, които създават рискове за България.

Социалистите ще поставят въпроса за възстановяване на данъка за работещите бедни, тъй като изтича периодът, в който хората могат да претендират за връщане на удържаните им суми. БСП ще настоява промените да бъдат разгледани още утре от Народното събрание, каза лидерът на червените Михаил Миков.

Той коментира и критиките на съпартийците си, че сега не е моментът за промени в устава. "А кога е моментът никой не ми отговори", посочи той. На опасенията, че на Цветница делегатите на конгреса ще се изпокарат за промените в устава той отговори: А на Цветница какво да правим, цветя ли да си подаряваме?"

Споделяне

Още от България