БТК ще обжалва спрения лиценз за GSM

Новият собственик на БТК "Вива венчърс" ще обжалва решението на Върховния административен съд, с което временно бе замразен издаденият на компанията GSM лиценз. ВАС спря предварителното изпълнение на решението на Комисията за регулиране на съобщенията, с което тя издаде лиценза за трети мобилен оператор. Това съобщи Ричард Клег, който оглавява дирекцията "Правни и регулаторни въпроси" на БТК.

"Смятаме да обжалваме в следващите няколко дни. Вярваме, че имаме сериозни мотиви и възможности да спечелим това дело", каза Клег пред БНР.

Шефът на правната дирекция на телекома подчерта, че приватизацията на компанията не е замразена, както и че новият мениджмънт на БТК няма да стопира инвестиционните си намерения. Клег декларира, че "Вива венчърс" има готовност да превърне БТК в един от водещите комуникационни оператори в Европа.

Решението на съда да замрази третия GSM лиценз бе взето по жалба на Върховната административна прокуратура, както и на втория мобилен оператор в България "Глобул". Прокуратурата, "Глобул" и първият мобилен оператор "МобилТел" обжалват издаването на лиценза на БТК без търг и конкурс. Отделно, Комисията за защита на конкуренцията вече четвърти месец проверява дали даването на лиценз без търг не е държавна помощ и допустима ли е тя, като за целта назначи и независима експертиза.

Още от Бизнес