Булевард "Черни връх" отново пропадна

Снимка: Йорданка Фандъкова

Столичният бул. "Черни връх" отново е пропаднал близо до мястото, където в началото на месеца зейна огромна дупка и заплаши да погълне няколко автомобила.

За новите проблеми по булеварда съобщи първо кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук. Инцидентът се е случил във вторник вечерта.

По думите ѝ още в сряда вечерта фирмата-изпълнител ще извърши укрепване на засегнатия участък с бетон. Андъкова ще поиска и ъншна проверка от експертите на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

За предишното пропадане на булеварда Столичната община съобщи, че става дума за теч на стар водопровод, който е компрометирал основата на платното. Малцина обаче повярваха на това обяснение, защото точно под тази част на булеварда се строи новата отсечка на метрото.

Към момента не е установена причината за пропадането. Арх. Влади Калинов каза, че експертите, които започнаха проучвания от сутринта, ще продължат работа. Ще бъдат проучени и обследвани на място всички подземни комуникации – мрежи и съоръжения. Проверяват се съоръженията на подземната инфраструктура на "Топлофикация", "Софийска вода", кабели и други.

На 4 юни пропадна част от бул. "Черни връх", в района на новостроящата се станция на метрото при "Хладилника". Тогава шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев обясни, че причината е в падналите обилни дъждове, довели до преовлажняване на почвата. В началото на април пък подобна дупка се отвори на бул. "Христофор Колумб", свързващ столичния жк "Дружба" с бул. "Цариградско шосе".

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?