България остро осъди нападението в Париж

България остро осъди нападението срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха най-малко 12 души.

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до френския си колега Франсоа Оланд.

"Новината за престрелката в редакцията на френския сатиричен вестник "Charlie Hebdo", довела до убийството на невинни граждани, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда този варварски акт на насилие и тероризъм", се казва в писмото на президента Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата му.

Президентът Пелвнелиев изразява най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и пожелание за бързо възстановяване на ранените.

Премиерът Бойко Борисов също осъди нападението.

"В нас този кървав терористичен акт предизвиква гняв срещу насилственото отнемане на човешки живот и посегателство срещу свободата на словото. Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите. Няма кауза, която да оправдава терора. Като съюзници в НАТО и ЕС, България и Франция работят заедно за отпор на новите заплахи пред сигурността и мира. Заедно с нашите партньори ние сме уверени, че тероризмът ще бъде победен, каквито и усилия да изисква от нас тази борба", заяви премиерът.

Споделяне

Още от България