България победи Русия в световната купа по волейбол

България победи Русия в световната купа по волейбол
Българският национален отбор по волейбол победи в инфарктен мач с 3:2 гейма Русия (25:21, 23:25, 25:22, 23:25, 15:12) в петък и се доближи до спечелването на визи за олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Това беше първата загуба на “Сборная” след 8 поредни техни победи в турнира за Световната купа, който се провежда в Япония.

След успеха България взе ценно психологическо преимущество пред отбора на САЩ, с който е основната битка за място сред първите три тима в крайното класиране, които ще играят в Пекин.

В оставащите два мача българите ще срещнат значително по-слабите Япония и Аржентина. До този момент в класирането България заема трето място със 7 победи и 2 загуби. Първите две места се заемат от Бразилия и Русия, които са с по 8 победи и 1 загуба. Четвърти са САЩ с 6 победи и 2 загуби.

Победата на България ще мотивира допълнително руснаците да играят на върха на възможностите си срещу САЩ в последния кръг от Световната купа. Ако “Сборная” беше спечелила срещата си срещу българите в петък, те щяха да излязат за практически два протоколни мача срещу американците и бразилците.

Играч на мача срещу Русия стана разпределителят на българския национален отбор Андрей Жеков

Споделяне

Още от България