България ще рекламира в Брюксел постигнатото с еврофондовете

България ще се рекламира за първи път в Брюксел в рамките на инициативата "Дни на отворени врати", която започва днес и ще продължи до сряда, съобщи правителствената информационна служба. 

 

Страната ни ще представи постигнатото с помощта на европейското финансиране през изминалите седем години и перспективите ни през следващия програмен период под наслов "Модерното лице на древна страна по пътя ѝ към 2020 г.".

 

Събитието е в сряда в зала "Алтерио Спинели" в сградата на Европейския парламент в белгийската столица. Водещ ще е актьорът Башар Рахал, а фолклорната програма е поверена на ансамбъла за народни танци "От извора".

 

Очакванията са на събитието да присъстват над 200 гости – представители на Европейската комисия, Европейския парламент, дипломати, експерти от държави членки на ЕС и медии. От българска страна участват вицепремиерът Зинаида Златанова, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, зам.-министърът на транспорта Петър Киров, зам.-министърът на образованието Иван Кръстев, ръководители на управляващи органи на оперативните програми, представители на информационните центрове.

 

Участието е в рамките на проекта "Популяризиране на добри практики по оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС подготовката на програмния период 2014-2020 г.". Той е с бюджет от близо 2 млн. лв., като до момента са усвоени 470 хил. лв., според информационната система за еврофондовете ИСУН. Проектът приключва през юли 2014 г.

 

Европейската инициатива "Дни на отворените врати" се провежда за 11-та поредна година. Форумът се организира от Комитета на регионите и от Главна дирекция "Регионална и градска политика" на Европейската комисия. Всяка година участие в него взимат по около 6000 представители на държавите членки на ЕС. Тази година акцентите в дебатите ще са свързани с взаимодействието и сътрудничеството между институциите, иновативни подходи и предизвикателствата пред новия програмен период 2014 - 2020 г.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?