Булгартабак се разделя с част от дистрибуторите си

Съветът на директорите на "Булгартабак холдинг" е решил да не поднови договорите за тази година на част от дистрибуторите на цигари. Причина за това бил факта, че са се натрупали много случаи при които се заявяват количества, но те не се изкупуват в предварително заявените срокове.

С това те са нарушили нормалната реализация и паричните потоци на производителите. В съобщение до медиите ръководството на холдинга заявява, че няма да се поддаде на какъвто и да е било натиск от страна на недоволни дистрибутори. Договорите на дистрибуторите на цигари изтичат на 31 януари т.г.

За да бъдат одобрени, дистрибуторите трябва да отговарят на определени изисквания, като развита пазарна мрежа в страната, да са работили коректно при изпълнение на заявките си и графиците по договорите си с холдинга. Въвежда се двустепенна система на дистрибуция на цигарите на "Булгартабак холдинг".

Чрез нея ще се получава пълна информация за териториалното разпределение на продажбите, търсенето на марки цигари, промените в предпочитанията на потребителите. Новата система позволява да има по-пълно пазарно налагане на нови формати цигари, както и да се осъществява гъвкав маркетинг и контрол от страна на "Булгартабак холдинг".

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?