"Булгартабак” удължи договора за преструктурирането си

"Булгартабак холдинг" удължи договора за преструктурирането си до края на май 2008 г., съобщиха от тютюневия холдинг в сряда.  Допълнителното споразумение с консорциума между адвокатско дружество „Събев и съдружници”, „Евро-финанс” и „Балканска консултантска компания”  е подписано ден по-рано.

Консултантът работеше по подготовката на фирмите от системата на холдинга за приватизацията им, като част от преработвателните предприятия вече са продадени през фондавата борса. След като обаче се стигна до одобрение от правителството на вариантите за раздържавяването на цигарените фабрики и то се забави, междувременно изтече договора с консултанта.

Сегашното допълнително споразумение е одобрено от Надзорния и Управителния съвети на „Булгартабак холдинг”, допълниха от тютюневата компания.

Консорциумът консултант бе избран след проведен конкурс през май 2006 г.

От тютюневия холдинг обявиха и финансовите резултати на „София-БТ” за деветмесечието на 2007 г. Посигнат е двоен ръст на нетната печалба на цигарената фабрика, като положителният финансов резултат е 6.826 млн. лв. срещу 3.150 млн. лв  за същия предходен период. Приходите от продажба също нарастват – от 49.232 млн. лв. за деветмесечието на 2006 г. на 59.374 млн. лв. сега. Самите продажби на "София-БТ" на вътрешния пазар са се увеличили с 12.52%.

Ръстът при износа е  492.11 на сто  в сравнение със същия период на 2006 г. За експорт са отишли  225 млн. къса при 38 млн. къса за деветте месеца на миналата година.

Споделяне

Още от Бизнес