Бургас и Габрово остават в бедствено положение

Остава в сила бедственото положение в общините Бургас и Габрово, съобщи в сряда БНР. В Габрово все пак се възстановяват учебните занятия. Питейната вода в града обаче е негодна за употреба заради замътване на язовира. Все още се отстраняват повреди по електропреносната мрежа, а тежкият и мокър сняг причинява нови. Без ток са около 50 села и квартали в областния град.

В Бургас са необходими над 1.3 милиона лева за извършването на неотложни дейности за отстраняване на щетите от бедствието, съобщиха от Кризисния щаб на общината.

Над 30 доброволци са потеглили в сряда сутринта за Ченгене скеле, за да се включат във възстановителните работи на тежко засегнатата местност. В рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки.

До няколко дни трябва да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, местността Черниците, кварталите "Сарафово", "Меден рудник", "Лозово", рибарското селище Ченгене скеле и вилното селище "Росенец", твърдят от община Бургас.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?