Чарли Шийн обяви, че е ХИВ позитивен, за да спре изнудване

Чарли Шийн обяви, че е ХИВ позитивен, за да спре изнудване

Американският актьор Чарли Шийн, бившата звезда на тв комедията "Двама мъже и половина", обяви във вторник, че е диагностициран като ХИВ позитивен преди около четири години и досега е платил над 10 млн. долара на изнудвачи, за да пазят тайна. 50-годишният актьор съобщи това в шоуто "Тудей" на телевизията ЕнБиСи, за да спре изнудването и слуховете, че е болен от СПИН и е заразил с болестта и други хора, предаде Ройтерс.

Той каза, че не е сигурен как се е заразил с ХИВ вируса, но установил, че нещо не е наред след серия от силни главоболия. "Мислех, че имам тумор в мозъка и това е краят", каза скандалният актьор. Той влязъл в болница и след редица тестове му била поставена диагнозата. "Това са три трудни за възприемане букви", допълни той.

С него в шоуто се появи и лекарят му, който заяви, че холивудската звезда няма СПИН. По думите му ежедневното лечение потиска вируса и на практика Шийн е "абсолютно здрав". "Чарли има неуловими нива на вируса в кръвта си", заяви доктор Робърт Хюзенга. Той призна, че е имало страхове дали актьорът ще спазва назначеното му лечение, тъй като бил прекарено гневен и депресиран от новината. В крайна сметка обаче се справил.

Шийн игра в продължение на осем години ролята на очарователния ерген Чарли Харпър в сериала "Двама мъже и половина", преди да бъде уволнен през 2011 г. заради лошо отношение към колегите си. По това време той бе най-скъпо платеният актьор в американска телевизия с хонорар от 1.8 млн. долара за епизод. След уволнението си от "Двама мъже и половина" Шийн заживя с няколко порно звезди, които наричаше "моите богини". Пристрастеният към наркотиците актьор преди време бе обвинен в насилие от една от бившите му съпруги.

Шийн заяви, че е невъзможно да е предал ХИВ вируса на някого преди поставянето на диагнозата, тъй като винаги използвал кондоми. Развежданият три пъти актьор е информирал бившите си съпруги за състоянието си веднага след поставянето на диагнозата.

"Мисля, че днес се освободих от затвора си", каза Чарли Шийн, коментирайки, че през последните години е плащал за мълчанието на хора, които някога са били сред най-близките му приятели, но не разкри имената им. "Мислех, че би помогнало, ако споделя с тях, а всичко се превърна в предателство", посочи той.

"Това, което хората забравят, е че това са пари, които отнемат от децата ми", каза Чарли Шийн, който има пет деца и едно внуче. Децата му са от модела Дона Пийл, актрисите Денис Ричардс и Брук Мюлър, както и от други негови връзки.

Синът на звездата от сериала "Западното крило" Мартин Шийн каза, че не усеща стигмата на това да е носител на вируса ХИВ, който е засегнал над 1.2 млн. души в САЩ, според статистиката на властите.

"Сега имам отговорността да подобря състоянието си и да помогна на други хора. Някои може да дойдат и да кажат "благодаря, Чарли, че отвори с ритник вратата", каза актьорът.

Разкритието на Шийн спечели симпатиите и съчувствието на социалните мрежи.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?