Четири дни преди изборите във Франция – Саркози – 52%, Роаял – 48%

52% от френските избиратели възнамеряват да гласуват за консервативния кандидат Никола Саркози на втория тур от президентските избори във Франция на 6 май, а социалистката Сеголен Роаял ще получи 48%. Това показват резултатите от социологическо проучване на агенцията Бе Ве А, огласени часове преди телевизионния дебат в сряда вечерта между двамата съперници, съобщи БТА, като се позова на Франс прес.

Проведената в понеделник анкета констатира спад с един пункт на подкрепата за Саркози, докато Роаял има покачване с един пункт в сравнение с предишно проучване.

Според социолозите сред избирателите на центриста Франсоа Байру, отпаднал на първия тур, 49% биха подкрепили Саркози на втория тур, 35% биха дали гласа си за Роаял, а останалите ще се въздържат.

Във вторник лидерът на френската крайна десница Жан Мари льо Пен, взел 10,4% от гласовете на първия тур, призова поддръжниците си да не гласуват нито за Саркози, нито за Роаял, като масово не се явят на урните, предаде АП.

Агенцията припомня, че центристът Байру отказа да посочи на своите гласоподаватели за кого да гласуват на втория тур идната неделя.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?