Четирима загинаха при атентат в центъра на Брюксел

Сн. ЕПА/БГНЕС

В навечерието на изборите за европейски парламент кървав атентат отне живота на четирима души в центъра на Брюксел, съобщават местните медии.

По първоначални данни става дума за стрелба в Еврейския музей в белгийската столица, който се намира в непосредствена близост до оживения площад "Саблон".

Над 10 души са получили помощ на място, след като са станали свидетели на инцидента и са изпаднали в шок.

Според други информации изстрелите са били произведени на улицата, на която е разположен музеят. Площад "Саблон" е една от забележителностите на Брюксел в центъра на града и привличаща много хора, особено в почивните дни.

Около 16 часа българско време автомобил е спрял край паркираните пред входа на Еврейския музей в белгийската столица коли. От него са слезли двама мъже, които оставили на земята чанти и открили огън по преминаващите.

На място са загинали две жени и един мъж, а четвъртата жертва вероятно е издъхнала на път към болница.

На мястото са пристигнали министрите на вътрешните и на външните работи. Според вътрешния министър Жоел Милке очевидно става дума за атентат срещу еврейската общност.

Местни медии цитират представител на еврейското вероизповедание, който твърди, че в музея не са получавани заплахи.

Един от свидетелите е успял да запише номера на използвания от нападателите автомобил преди шофьорът да напусне мястото на инцидента.

Споделяне

Още от Европа

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?