Четирите арабски страни, бойкотиращи Катар, запазват санкциите

Четирите арабски страни, бойкотиращи Катар, запазват санкциите
Четирите арабски страни, които бойкотират Катар, заявиха, че санкциите им срещу Доха се запазват, докато тя не изпълни исканията им, съобщи Ройтерс.
 
В общо изявление, разпространено от държавните им медии, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн посочват, че оценяват усилията на САЩ в борбата с тероризма, но смятат за недостатъчна стъпка подписването на споразумението между Вашингтон и Доха и ще следят внимателно доколко сериозни са катарските власти в борбата си с всички форми на финансиране и подкрепа за тероризма, отбеляза Франс прес.
 
Вчера САЩ и Катар подписаха споразумение за борба с финансирането на тероризма. Това стана при посещение на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Доха в опит да се сложи край на продължаващата вече месец конфронтация между съюзническите на Запада арабски страни.
 
Четирите държави наложиха санкции на Катар, обвинявайки го, че финансира екстремистки организации и че се съюзява с заклетия враг на арабските страни в Персийския залив - Иран. Доха отхвърля обвиненията.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят