Четвърто денонощие няма следа от изчезналия в Рила сноубордист

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия в Рила сноубордист

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия сноубордист в Рила край Благоевград.

Още във вторник мобилният телефон на изчезналия турист беше локализиран в една от лавините, паднали над пистата.

Към момента предположенията на планинските спасители са, че и младият мъж е затрупан под снега. Заради лошите метеорологични условия обаче акцията по издирването му беше прекратена.

Лавинната опасност в местността "Картала" в Рила планина над Благоевград и днес остава изключително висока. Затова към момента се предполага, че акция по издирването на изчезналия 34-годишен сноубордист днес отново няма да има.

Въпреки това група спасители от Планинската спасителна служба ще отидат днес до една от големите лавини, паднали в късния следобед в неделя. Тъй като мобилният телефон на изчезналия е локализиран в нея, те предполагат, че и той също се намира там.

Спасителите ще огледат мястото, ще преценят и риска, след което ще стане ясно дали ще предприемат акция по издирването.

В неделя група скиори и сноубордисти се спускат по една от пистите в местността "Картала". Към 16:30 часа правят последното си спускане, но тогава един от групата се отклонява и до днес няма никаква следа от него.

В неделния ден, както и в понеделник беше проведена голяма акция с над 30 човека, 15 доброволци и 15 планински спасители. В акцията се включиха различни видове техника, както и кучета.

Според планинските спасители няма шанс изчезналият сноубордист да бъде намерен жив.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?