ЧЕЗ обсъди с кметове високите сметки за ток

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал и мениджъри от групата на ЧЕЗ в България се срещнаха в събота с кметове от Софийска област, на която са присъствали представители на местните власти от Божурище, Елин Пелин, Костинброд, Радомир, Своге, Ихтиман, Горна Малина. На срещата са били обсъдени възможни оптимални решения на проблемите с високите сметки на клиентите на  електроразпределителната компания.

Представителите на дружеството са разказали за новата си кампания "Бъдете информиран", която представя на клиентите ѝ структурата на цената на електроенергията.  От нея се вижда, че от всяка сметка за ток на стойност 100 лева в ЧЕЗ остават едва 9.30 лв. Останалите над 90 лева отиват при други участници във веригата производство-пренос.

"Въпреки откритата от ДКЕВР процедура за отнемане на лицензите на "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение" ние ще продължаваме приоритетно да изпълняваме своята основна мисия – да осигуряваме качествено електрозахранване на нашите клиенти. Разбираме притесненията на хората и сме готови да работим както с гражданските и потребителските организации, така и с местните власти и държавните институции за осигуряване на повече информация и яснота по всякакви въпроси, които интересуват потребителите", коментира Петър Докладал.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?