Да помогнем на Станислава Пирчева – времето изтича

Станислава Пирчева - личен архив

Известни певци и музиканти се събират на концерт в подкрепа на журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се нуждае от спешна операция за отстраняване на тумор в мозъка. Клиника в Германия вече е дала оферта – 50 000 евро ще струва операцията и двете седмици възстановяване там, съобщи журналистката от БНР Силвия Великова в четвъртък пред бТВ.

До момента в дарителската сметка са постъпили 18 000 евро, а до Нова година трябва да бъдат събрани още 32 000 евро. Общата сума трябва да бъде събрана до края на годината, тъй като има опасност състоянието на Станислава да се влоши. 

"Туморът вече притиска очния нерв и има опасност тя да загуби зрението си. От Германия има пълна гаранция, че няма да се налагат последващи терапии. Няма да има и никакви последици за нея, защото другите лекари, с които са говорили, не са давали гаранция за зрението", допълни Великова.  

В подкрепа на Станислава на 22 декември известни певци и музиканти се събират на концерт. Той ще е от 19:30 ч. в първо студио на националното радио. В него ще участват Дичо, Наско от БТР, Орлин Павлов, Мариана Попова, "Мери Бойс Бенд", Калин Вельов и др.

На 12 декември вече се проведе концерт в столичен клуб, направен от слушатели за "Нощен Хоризонт", който ще се повтори на 19 декември. Стихосбирката на Станислава "Живот за разказване" пък се продава в Народния театър, като парите също ще отидат за лечението на журналистката.

Станислава Пирчева е репортер в Програма Хоризонт на БНР от 1996 г. и работи в сферата на образованието, науката, културата, медиите и вероизповеданията. Водещ е на културно-информационни предавания - "Нощен Хоризонт", прави преки предавания на национални и официални празници и събития. Тя е трейнер за България по проект "Мултикултурна Европа в медиите" с водеща организация Холандския център "Мира Медия" и Центъра за развитие на медиите - София, член е на Изпълнителното бюро на Фондация "Еврика". Репортаж на Станислава Пирчева бе сред десетте финалисти в конкурса за радиопрограми "Гран при" организиран от Международния съюз за радио и телевизия със седалище Париж. 


Дарителска банкова сметка:
Raiffeisen BANK,
IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?