Данъчните изкараха на светло оборот от 1.5 млн. лв. на баровете по морето

Данъчните изкараха на светло оборот от 1.5 млн. лв. на баровете по морето

При проверки, извършени през последните два уикенда по Черноморието, е изкаран "на светло" оборот от 1. млн. лв. ,5 милиона лева оборот на нощни заведения, като дължимият ДДС от тази сума е 300 хил. лв., съобщи в събота вечерта във Варна директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, цитиран от БТА.

Проверени са дискотеки по морето, като само във Варна те са шест.

По Южното Черноморие има дискотека, която не беше декларирала нито лев приходи, във Варна в резултат на проверките оборотът на нощен клуб нарасна изведнъж 14 пъти, разказа Стефанов. Той уточни, че финансово клубовете по Северното Черноморие са по-дисциплинирани от тези по Южното.

Шефът на НАП посочи, че най-честите нарушения на нощните клубове са неиздаване на касови бонове, опити за прикриване на ДДС, неотчитане на реалните обороти, както и неплащане на осигуровки на служителите. Той каза още, че има практика всяка година дискотеките да се стопанисват от различни фирми, за да се избегне плащането на стари задължения.

Директорът на НАП посочи, че през септември ще бъде направен преглед и сравнение на оборотите на нощните заведения по месеци. Ако има разминавания, те ще бъдат задължени да платят още данъци.

Стефанов каза още, че масираните проверки на служителите на НАП по Черноморието ще продължат до края на август, като предстоят сериозни инспекции в курортните комплекси край Варна.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?