Данъчният шеф на София назначен за зам.-директор на НАП

Данъчният шеф на София назначен за зам.-директор на НАП

Министърът на финансите Пламен Орешарски подписа в сряда заповед за назначаването на Бойко Атанасов за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) с ресор "Оперативна дейност", съобщиха от Министерството на финансите.

С неговото назначаване се попълни четиричленният екип от заместници на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, наследил на поста подалата оставка Мария Мургина.

Преди да поеме новата длъжност, Бойко Атанасов бе директор на дирекцията "Обжалване и управление на изпълнението" - София.

Новият заместник-изпълнителен директор на НАП е в данъчната администрация близо 13 години. От назначаването си в системата през 1996 г. като данъчен инспектор в Главно управление на данъчната администрация, Атанасов прави кариерно израстване през постовете началник на данъчна служба "Люлин", зам.-териториален данъчен директор в ТДД - София и териториален директор на ТД на НАП – София.

Атанасов е роден на 10 ноември 1970 г. в Търговище. През 1995 г. завършва с отличен успех Университета за национално и световно стопанство - София, специалност "Прогнозиране и планиране на икономическите системи".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?