Даниел Митов ще участва в Глобалния форум на Американския еврейски комитет

Даниел Митов Сн. БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов ще участва в Глобалния форум на Американския еврейски комитет - 7-9 юни, във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По покана на Дейвид Харис, изпълнителен директор на комитета, българският първи дипломат ще направи изказване пред участниците на 8 юни по време на пленарната сесия, на която са предвидени изказвания на чуждестранни лидери.

Глобалният форум на Американския еврейски комитет е знаковата международна конференция на организацията за годината, която се провежда традиционно във Вашингтон и в която участват над 2000 представители на американската и световната еврейска общност, както и водещи международни лидери - президенти, външни министри, членове на Конгреса и други.

Предвижда се изказване на министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк и видео обръщения на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Участие ще вземат също канцлерът на ФРГ Ангела Меркел, както и японският премиер Шиндзо Абе.

Основни теми са преговорите по иранската ядрена програма, международните позиции на Израел и перспективите пред Близкоизточния мирен процес, противодействие на антисемитизма в Европа.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?