Даниел Вълчев предлага избори за ВНС да са заедно с вота за европарламент

Изборите за Велико Народно събрание да бъдат заедно с тези за Европейски парламент догодина, предлага Даниел Вълчев от ”България на гражданите". Той съобщи пред Дарик ради, че партията ще излъчи Меглена Кунева за премиер, ако спечели изборите. ”Най-важното нещо след изборите е да не изгубим енергията и да приемем закона за референдумите”, допълни той.  Според него е изключително важно да се осигури прозрачност при работата и контрола на мононолите.

Даниел Вълчев смята, че е изключително важно да има честни избори, а не ”едни хора, които правят сметки в тефтери".

 Основната задача на служебното правителство е да осигури именно това - честни избори, а то трябва да се оглавява от човек, на когото вярват всички и да не е партийна личност.

Много важно е да се спазва фискалната дисциплина от служебния кабинет, допълни Вълчев.

Той коментира, че има хора, които когато са вземали властта, са мислели, че всичко им е позволено, а когато се стигне до криза, всички казват, че е важно какво мислят хората, а институциите нямат значение. ”Това не е съвсем така, и двете имат значение, защото управляващите се избират хората", смята Вълчев.

Той обясни, че 21 април не е възможна дата за избори. Затова първите възможни дати са 28 април и 5 май, но това са големи православни празници и не е уместно да се провеждат избори. ”Тук ще си позволя една шега, че ДПС ще има най-много изгода изборите да са на 28 април", допълни Вълчев. По думите му първата реалистична дата е 12 май.

Споделяне

Още от България