Дарителски сайт призова да се подпомогне най-големият дом за деца без родители

Сайтът за онлайн дарения www.zaedno.bg призова в сряда да бъде подпомогнат най-големия дом за деца без родители “П. Р. Славейков” в София, в който живеят 170 деца.

На сайта е поместена кампанията на Институт за социални дейности и практики (ИСДП) - “Детство за децата от дом “П. Р. Славейков”, но какво?”, чрез която се събират средства за ремонт. 

“П. Р. Славейков” е най-големият дом в страната и суровите условия в него не позволяват децата да получат необходимото им внимание и възпитание. След извършването на ремонта на дома ще се създадат условия за консултации на децата с психолози и специални педагози, както и за индивидуална работа по учебните предмети.

Реализирането на ремонта е част от процеса на цялостна промяна на грижата за децата в дома, за която са осигурени средства.

За ремонта на дома са необходими 90 000 лв. До момента са набрани 33 000 лв. от корпоративни дарители. Остава да се наберат още 57,000 лв.

Дарение за ремонта може да се направи на сайта чрез дебитна или кредитна карта.

Заедно.бг е създаден от Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), която работи за развитието на местно дарителство и изграждането на социално отговорни общности в България.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?