Делото срещу шестимата медици се мести от Бенгази в Триполи

Очаква се либийският министър на правосъдието да уважи искането делото срещу шестимата български медици в Либия да бъде преместено от Бенгази в Триполи, каза правосъдният министър Антон Станков. Външният министър Соломон Паси обаче каза, че официална информация за преместване на делото до момента няма.

Забавянето на делото има своите оправдания от гледна точка на либийското законодателство и реда в Либия, поясни Станков. "Знам, че цената става все по-скъпа и че колкото по-бавно се развива този процес, толкова повече психическото състояние на нашите сънародници се влошава. В същото време виждате, че това забавяне дава и своите добри резултати - аз мисля, че е много по-добре това, че делото няма да бъде гледано в Бенгази, а в Триполи и можем да разчитаме наистина на обективно правосъдие. Това е много положително решение от либийска страна", заяви министър Станков

"Знаете, че всички срокове, свързани с това дело, са съвсем условни - либийското законодателство не се предвиждат конкретни срокове, поради което не може да се каже, че има забавяне. Ние действаме за ускоряване и за съкращаване на сроковете, не жалим усилия", каза министър Паси.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?