Ден 113: Студентите се включиха в протеста

Сн. БГНЕС

В 113-ия ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с инициатива пред Ректората на Софийския университет, предаде БГНЕС.

Около 18.30 часа с възгласи "оставка" студентите се събраха, както и миналия четвъртък, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Заедно с тях имаше и преподаватели, сред които проф. Георги Каприев и Антоанета Дочева от Пловдивския университет.

Студентите разпънаха и големия транспарант с надпис "Оставка", който носят при участието си в протестите досега, пред Ректората и с викове "мутри вън" блокираха кръстовището. Преди 20 часа те блокираха и Орлов мост.

Около 20.30 часа започна и основният протест в т.нар. "триъгълник на властта".

Арман Бабикян, който акцентира върху терористичните нападения във Франция. Бабикян зае и остра позиция към премиера Борисов, след като Главното мюфтийство изрази позиция срещу френското списание "Шарли Ебдо", което публикува карикатура на турския президент Ердоган. По думите на Бабикян, Бойко Борисов не е спасителят, а поробителят на България.

На трибуната след него се качи ръководителят на клиниката по УНГ в болница "Царица Йоанна-ИСУЛ" проф. Иван Чалъков. Това, от което днес имаме нужда, по думите на професора е имунитет – социален, здравен и политически, а рецептата за него – оставка.

Споделяне

Още от България