Десетки хиляди противници на гей-браковете протестираха в Париж

Десетки хиляди противници на гей-браковете, на асистираното възпроизводство при женски двойки и на "теорията за половете"демонстрираха в Париж тази неделя, разкривайки колко силен е консерватизмът във френското общество, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Демонстрации имаше и в други градове, като особено многолюдна беше тази в Лион.

Въпреки че след легализацията на гей-браковете социалистическото правителство на Оланд не предвижда да разреши нито асистираното възпроизводство при женски двойки, нито легализирането на сурогатното майчинство, част от френското общество държи да защити традиционното разбиране за семейство от посегателствата на това, което протестиращите определят като "фамилиофобия", посочва Франс прес. На първа страница вестник "Монд" в неделя излезе със заглавие "Пробуждането на реакционната Франция".

Повод за демонстрацията е включително обществената полемика през тази седмица по повод експериментална училищна програма, която цели да възпитава равенство сред момичетата и момчетата.


Крайнодесни организации твърдят, че тази програма "пренастройства" съзнанието на децата, подбужда ги да отхвърлят сексуалната си идентичност и дори насърчава хомосексуализма. В знак на протест много родители не пуснаха тази седмица децата си на училище.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят