Десетки ученици бяха отличени в конкурса "140 години Свобода“

Десетки ученици бяха отличени в конкурса "140 години Свобода“

Десетки ученици от V до ХІІ клас от дванадесет училища в общините Етрополе, Мирково, Копривщица, Пирдоп, Чавдар и Челопеч бяха отличени в приключилия регионален ученически конкурс за писмени творби и рисунки на тема "140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край“.

Той се провежда за четвърта поредна година в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност "Култура и национална идентичност" на дружествата "Геотехмин" и "Елаците-Мед".

Авторитетно жури оцени 181 работи в категориите "рисунка" и "писмена творба" на учениците и присъди общо 96 награди за първо, второ и трето място. Отличията бяха връчени на специални събития в Етрополе и Мирково и инициаторите на конкурса приветстваха учениците за прекрасните творби, за желанието им да усвоят уроците на историята и да разпространяват българските дух, култура и традиции. Организаторите благодариха на учителите и регионалните клубове "Традиция" в Етрополе и Копривщица за помощта им с информационни материали за конкурса.

Събитията завършиха с подредба на два големи пъзела, направени от ученици по картините на известния майстор на съвременната историческа живопис Васил Горанов "Пътят към София" и "Ботев и Левски". Всички участници получиха за спомен току-що отпечатаната книжка с талантливите творби на финалистите в конкурса.

Споделяне

Още от България