Деца се натровиха на летен лагер в Приморско

Деца се натровиха на летен лагер в Приморско

Осем деца на възраст между 14 и 16 години се натровиха на летен лагер в Приморско. Те са постъпили в тежко състояние с висока температура, повръщане и разстройство в инфекциозното отделение на болницата в Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Децата обядвали руло "Стефани" в крайморски ресторант в Приморско, след което започнали да повръщат и вдигнали висока температура. Лекар от Приморско пръв ги е прегледал и извикал спешно линейка от Бургас.

Сигналът е подаден в в петък, като досега заболелите деца са десет. Всички са били на лагер в Международния младежки център в Приморско. Те са се хранели там на блок маса, но са консумирали и друга храна, която си купували от курорта.

Началникът на инфекциозното отделение на болницата в Бургас д-р Костя Бакърджиев изказа предположение, че причината за влошеното здраве на децата може да е салмонела. Направените проби на шест от децата обаче са отрицателни, казаха от Районната здравна инспекция в Бургас. Пробите на останалите деца ще станат ясни в сряда.

Взети са проби от храната в ресторанта и от кухненския персонал.

Министерството на здравеопазването е запознато със случая. Областната агенция за безопасност на храните също прави проверка.

Споделяне

Още по темата

Още от България