Директорът на бившата окръжна болница "Св. Анна" в София запазва поста си

Д-р Славчо Близнаков

Директорът на столичната болница "Света Анна" - Славчо Близнаков, който бе нарочен за смяна от служебния здравен министър Илко Семерджиев, запазва поста си. Това съобщиха от лечебното заведение в петък след състояло се Общо събрание.

Съветът на директорите на болницата остава в непроменен състав, като негов председател продължава да е доц. Божидар Финков, а членове - д-р Стефан Ковачев и д-р Славчо Близнаков.

Представителите на държавата, в лицето на Министерство на здравеопазването и представителите на общините в Софийска област са подкрепили почти единодушно ръководството на болницата. "Против" е гласувал представителят на една община, допълват от болницата.

Семерджиев беше нарочил за смяна Славчо Близнаков под предлог че управляваната от него болница е задлъжняла.

Обясненията на Близнаков, че всъщност болницата няма дългове, вбесиха още повече Семерджиев, който го нападна, че “не е работа на болничния мениджмънт да играе публични театри“.

До смяната му обаче така и не се стигна за разлика от други няколко болници, където първо бяха сложени временни директори от Семерджиев, а в последствие те спечелиха и обявените конкурси за ръководните постове.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?