Директорът на „Пирогов” уволни петима бивши шефове

Директорът на Института за спешна медицинска помощ „Н. Пирогов” доц. Димитър Раденовски е уволнил петима бивши членове на ръководството на института, след като те са били предизвестени и са били спазени условията по кодекса на труда, съобщиха от института в четвъртък.

На петимата освободени не е била предложена никаква друга длъжност в медицинското заведение.

Уволнените са д-р Емил Таков Таков, началник на Трета травматология и за кратко време изпълнителен директор на болницата, Ирена Павлова, началник на отдел „Материално-техническо снабдяване”, Борислав Павлов, началник на отдел „Капитално сътрудничество”, Валентин Петров, зам.-директор по икономическата дейност на болницата, и Лилия Хаджиева, началник на отдел „Труд и работна заплата”.

Оставането в болницата на петимата освободени е нецелесъобразно, защото досега те са заемали ключови позиции и са участвали в ръководния екип на болницата, чието управление е главна причина за сегашното състояние на „условна финансова несъстоятелност”, обясниха от лечебното заведение.

Искането за отстраняване на бивши шефове на болницата бе сред основните в протеста на медицинския персонал преди няколко месеца. Тогава след преговори със стачкуващите министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски се принуди да направи няколко смени на ръководството на болницата, докато последният изпълнителен директор доц. Раденовски бе приет от стачкуващите.

Проблемите, свързани с влошения микроклимат и демотивация на част от персонала, създаването и противопоставянето на отделни групи в болницата има пряка връзка с резултатите от управленската дейност на освободените лица, счита сегашният шеф на института.

Той изрази опасенията си, че върху него ще бъде оказан силен натиск от „влиятелни лица”, за да промени решението си и да върне уволнението на работа.

 

 

Споделяне

Още от България