Дончева: Неатрактивни сме и трябва да използваме това

Татяна Дончева, сн. БГНЕС

"Ние сме неатрактивни, И според мен трябва да използваме максимално това обстоятелство, докогато можем. Икономически ще бъдем неатрактивни, може би си заслужава и да не сме цел". Това каза в коментар за Нова телевизия в понеделник лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод атентатите във Франция. "Трябва да се погрижим това да не стигне до пазарджишкия квартал", допълни тя.

"Счита се, че бежанците вървят към Западна Европа заради тези ценности, което е глупаво. Кой организира махането на т.нар. диктаторски режими, откъде възникна ИДИЛ? Тези бежанци се трупат в Турция вече 3-4 години. Независимо, че турската икономика е мощна, те не са длъжни да издържат тези хора. Трябва рязко да се намали, да не кажа пресече потока бежанци. Сега и европейските държави започнаха да правят огради", смята още Дончева.

Според нея не всички решения, които "ни се дават отвън са панацея". Когато се води война, държавите исторически изгарят във времето, защото няма как да не направиш погрешна стъпка. "Но това, което прави Вишеградската четворка, показва на западните лидери, че хората там не са кухи лейки. А ние отиваме на Европейския Съвет и питаме за какво ще гласува Меркел", каза още тя.

Споделяне

Още от България