Дончева обяви партията си за алтернатива на политическото статукво

Дончева обяви партията си за алтернатива на политическото статукво

"Движение 21“ е единствената алтернатива на политическото статукво. В партията са събрани хора, които са доказани професионалисти в своите области и ежедневно поемат отговорност и взимат решения за служителите и фирмите си. Това заяви председателят на формацията Татяна Дончева във вторник по време на официалното представяне на кандидатите за депутати на движението в Разград.

Водач на листата е Дария Малчева, член на Национално сдружение на малкия и средния бизнес. Листата се допълва от инженер-химика Диана Александрова и икономиста Мария Илиева. Кандидат-депутатите работят в частния сектор, като две от тях имат успешен собствен бизнес.

На пресконференцията Татяна Дончева заяви още, че по-голямата част от кандидатите в листите на "Движение 21" са икономисти, като след тях по брой се нареждат юристите, лекарите и учените. "Основната ни цел е да можем да даваме разумни и практични решения, които да имат реален ефект върху икономиката и хората“, каза още Дончева.

Като основни приоритети в политическата програма на "Движение 21“ лидерът на партията посочи образованието, правосъдната система и държавната администрация. Част от предложенията включват изваждане на прокуратурата от съдебната система, съобразяване на образованието с нуждите на пазара и спиране на политическите назначения в държавната администрация.

Избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от България