ДПА: Паси – рационален мислител и романтик

"Паси е математик и рационален мислител, но се прояви и като романтик. Бащата на три деца се ожени за красивата министърка на европейските въпроси Грънчарова точно в деня на Свети Валентин." Така агенция ДПА, цитирана от Дойче веле, характеризира българския кандидат за генерален секретар на НАТО Соломон Паси.

Агенцията публикува анализ за предстоящата битка за поста с коментар за няколко от известните кандидатури в момента, сред които и тази на председателя на парламентарната комисия по външна политика.

"Добри контакти със САЩ има и бившият български външен министър Соломон Паси. Той преди всичко обаче принадлежи към новите членове на НАТО от Източна Европа. Те са на мнение, че е крайно време да бъде избран генерален секретар от техните страни. Фактът, че България е исторически тясно обвързана с Русия обаче, би могъл да се окаже в ущърб на кандидатурата", пише германската агенция.

От своя страна, цитирайки нейният анализ, пресцентърът на НДСВ намира повод да спомене за предстоящо седемдневно посещение на Паси в САЩ, където той щял да има срещи в Белия дом, Сената и други ключови политически структури.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?