Дражев пуснат от ареста, нямало да се укрие

Скандалният бургаски бизнесмен и бивш футболен президент Ивайло Дражев бе освободен от ареста в петък. Преди ден той бе прибран от полицията, която го издирва от 2008 година едновременно като заподозрян и свидетел по две различни дела.

В петък първо Софийската районна прокуратура му повдигна обвинение за фалшиво пълномощно, с което той е представлявал футболен клуб. След това Софийският районен съд не уважи искането Дражев да бъде задържан за постоянно с мотив, че има достатъчно данни за извършено престъпление, но няма опасност обвиняемият да се укрие от правосъдието.

В светлината на това решение от полицията обявиха, че са издирвали "бизнесмена" повече от година. Освен това срещу него вече над 11 години се води дело за причиняване на смърт на двама души след шофиране в нетрезво състояние. Делото бе докарано до абсурд с болничните листове на Дражев и адвокатите му. Два пъти съдът му е издавал разпореждане за принудително довеждане, но той така и не бил откриван.

Според обвинението Дражев е използвал фалшиво пълномощно на ФК "Черноморец".

При последния път, когато Дражев ползва пълномощно от футболен клуб избухна и най-големият скандал на последния конгрес на БФС през януари тази година. Тогава Дражев, който вече не бе футболен президент, се обяви за кандидат за президент на БФС и единствен конкурент на Боби Михайлов. Той показа публично документи, че е издигнат от ФК "Асеновец 2005" и е член на управителния съвет на отбора. След няколко дни мълчание, клубът, който е общинска собственост, съобщи, че кандидатурата на Дражев всъщност не е издигана.

Това бе достатъчно основание Дражев да не бъде допуснат като конкуренция и Михайлов спечели състезанието за един кон. Тогава Дражев обвини мнозина, включително апарата на БФС, председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, Христо Стоичков и други, че са оказали натиск върху "Асеновец".

Дражев бе издирван от полицията и за да даде показания като свидетел по досъдебно производство от 2008 година. То е образувано по негова жалба срещу следователя Стефан Димитров, който работил по разследването на делото за катастрофата.

Жалбата на Дражев е, че бургаският следовател допуснал редица нарушения при разследването на инцидента.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?