Дрон разкрива как ще изглежда новият изследователски кампус на "Епъл"

Ентусиаст успя да се промъкне над строящия се комплекс

От няколко години насам се прокрадват слухове около бъдещия изследователски център на технологичния гигант "Епъл"(Apple). Любителят пилот Матю Робъртс публикува в "Ю Тюб" видео, заснето с помощта на неговия дрон в резолюция 4К.

Мегакомплексът ще разполага с изследователски и дизайнерски крила, огромен фитнес с площ над 3 000 квадратни метра, паркинг, побиращ повече от 11 000 автомобила, който е снабден със соларни панели за зареждане на електрически и хибридни коли.

Масивната нова сграда във форма на НЛО ще разполага също и с 20 мегаватова самостоятелна електростанция, способна да захрани 3 000 домакинства. Предвижда се част от неупотребената енергия да бъде продавана за нуждите на населението.

Правят впечатление голямата тунелна мрежа и купчината пръст в центъра на обекта, за която се твърди, че ще бъде използвана за трансформация на околността.

Видеото поражда редица догадки какво ли още крие "Ябълката" под вече завършените секции и дали няма да разшири своето корпоративно портфолио, с например, космически технологии подобно на "Върджин".

Споделяне

Още от Бизнес