ДСБ поиска реакция на президента и главния прокурор

“Свидетели сме на огромен скандал, свързан с образа на страната ни като правова държава и съюзник в международната борба с тероризма и корупцията”, каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев. “За пореден път истината за престъпността и корупцията в България излиза от чужди институции. Този скандал е надпартиен и поставя под въпрос демократичните устои и правовия ред в България”, заяви Методиев.

От ДСБ ще поискат незабавна реакция от страна на президента Георги Първанов и очакват такава от главния прокурор Борис Велчев. Освен това от партията ще поискат изслушване на премиера Сергей Станишев и на министрите Ивайло Калфин и Румен Петков, които били запознати с документите по този скандал. 

Ситуацията е изключително неприятна, а информацията, поместена в изданието, на моменти звучи шокиращо, коментира говорителят на БСП Ангел Найденов. Публикацията, по думите му, хвърляла грозно петно не само върху Бойко Борисов, но и върху България.

“Няма как иначе да бъде интерпретиран този материал, тъй като се отнася до кмета на София, но и за лидер на формация, която има претенциите да играе определяща роля в политическия живот на страната”, каза Найденов. Той посъветва Борисов вместо да се занимава с конспиративни теории, “много енергично да се опита да отхвърли подозренията, обвиненията и изводите, съдържащи се в материала”. Левицата се надявала, че кметът много бързо ще опровергае с доказателства тиражираните твърдения и че ще изчисти своя образ и образа на България.

Споделяне

Още от България