ДСБ в Пловдив издига отново Иван Костов за лидер

Пловдивската организация на Демократи за силна България (ДСБ) издига отново кандидатурата на Иван Костов за председател на партията. Това предаде БТА, като се позова на декларация, приета в сряда късно вечерта на общинско събрание.

Решението е взето на базата проведените преди това събрания в районните организации, които единодушно са застанали зад досегашния си лидер, уточни общинският председател Спас Гърневски.

Иван Костов подаде оставка от лидерския пост на ДСБ след изборите за евродепутати, когато партията му се представи много под очакванията и не успя да изпрати нито един свой представител в Европейския парламент.

Единствената алтернатива на фасадната демокрация и олигархията са Демократи за силна България и автентичният лидер на десницата Иван Костов, се казва в декларацията. Пловдивската организация на ДСБ подкрепя Иван Костов и заради това, че през последните 17 години той е избиран за народен представител от Пловдив и оценява достойния акт на оставката му след изборите за ЕП, пише в приетия документ.

Извънредното национално отчетно-изборно събрание на ДСБ ще се проведе на 21 юли 2007 г. в София.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?