Двама пътници от самолета на Ер Франс, кацнал аварийно, бяха задържани

Двама пътници от самолета на Ер Франс, кацнал аварийно, бяха задържани

Двойка пътници от самолета на Ер Франс, пътуващ от о-в Мавриций за Париж, в който бе намерен подозрителен предмет, бе задържана при пристигането си във френската столица и разпитана. Мъжът, който е 58-годишен пенсиониран полицай, беше поставен под арест, съобщи полицейски източник, цитиран от Франс прес.

Той е бил задържан от гранична полиция тази сутрин, когато пристигнал с жена си на летище "Шарл де Гол" в Роаси, край Париж. Бил е разпитан и е оставен в ареста. Спътницата му също била разпитана, но като свидетел. Като свидетели са били разпитани и членове на екипажа на самолета.

Прокуратурата в Бобини (в Парижкия регион) потвърди, че е образувано следствено производство по случая с френския самолет, който заради подозрителния предмет, намерен в една от тоалетните, беше отклонен в нощта на събота срещу неделя от курса си и кацна извънредно на летището в кенийския град Момбаса. Производството е образувано заради "възпрепятстване на движението на самолет и за излагане на опасност на живота на други хора", посочва Франс прес.

Авиокомпания Ер Франс съобщи, че е подала жалба срещу неизвестно лице в съда в Бобини след откриването на подозрителния предмет на борда на самолета си.

Според членове на екипажа на самолета, принуден да кацне в Момбаса, задържаният днес бивш полицай на няколко пъти е ходил до тоалетната на машината по време на полета и се подозира, че е поставил пакетът там.

В отклонения в Момбаса самолет пътуваха 459 пътници и 14 души екипаж. 270 от тях пристигнаха в Париж тази сутрин, след като прекараха часове наред в кенийския град, обезпокоени от случилото се със самолета. В пакета, намерен в тоалетната, се оказа, че има картони, хартии и нещо, наподобяващо таймер. Те са били подредени така, че да имитират взривно устройство.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?