Две години затвор за бившия футболен бос Ивайло Дражев

Две години затвор за бившия футболен бос Ивайло Дражев

Две години затвор за бившия футболен бос Ивайло Дражев, постанови в четвъртък Бургаският окръжен съд. Дражев е признат за виновен по дело от миналия век и ще изтърпява присъдата си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Дражев отговаря за смъртта на двама души, причинени при катастрофа. Инцидентът стана на 31 юли 1998 година на пътя Созопол – Бургас. При катастрофата загинаха 40-годишният Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова.

Пред съдебния състав адвокат Тина Чупетлекова настоя за оправдателна присъда за Ивайло Дражев, като се аргументира с техническата неизправност на автомобила и недостатъчната категоричност на експертизите.

В съдебната зала Ивайло Дражев твърдеше, че фирменият му автомобил "Волво", с който е катастрофирал, не е бил управляван от него, а от бизнес партньора му, докато самият Дражев бил заспал на предната седалка.

Според прокурор Станимир Христов инцидентът е причинен от подсъдимия след консумиране на голямо количество алкохол (2.16 промила). Той заяви, че Ивайло Дражев е бил сам по време на произшествието.

По думите му Дражев е карал с несъобразена скорост, вследствие на което е изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в "Мерцедеса", управляван от Димитър Кехайов.

Пет години преди тази катастрофа в нетрезво състояние Дражев уби в друг пътен инцидент возещата се в колата му негова приятелка. През 1995 г. той бе осъден условно на три години и лишаване от право да управлява кола за "вечни времена" по тогавашното законодателство.

Споделяне

Още от България