Двете убити сестри край Пещера са били изнасилени

Двете момичета, телата на които бяха открити на 30 януари от овчар в местността между Пещера и Брацигово, са били изнасилени и убити, съобщиха от РДВР – Пазарджик, като се позоваха на първите резултати от направената аутопсия в съдебна медицина.

Момичетата – 15 годишната Кристина Балнейска и 18-годишната ѝ сестра Росица са били обявени във вторник вечерта за общодържавно издирване по молба на родителите им, след като не се прибрали вечерта на 27 януари и два дни бащата и майката се опитвали да ги открият сами.

За последно двете сестри са били забелязани да напускат кафе-аперитива “Болид” на бул. “България” в Пазарджик същата вечер към 22,30 часа. Те не са имали мобилни телефони.

Телата им са подложени на тройна медицинска експертиза с участието на републикански консултант, съобщи директорът на РДВР – Пазарджик полк. Жоро Стоицев на специално свикана пресконференция. Той каза, че момичетата са били удряни с камък по главата, вследствие на което е настъпила и смъртта. Преди да бъдат убити, Росица и Кристина са били изнасилени. Телата им са били полуголи.  

По думите на Стоицев убийците са били поне двама.

От Регионалния инспекторат по образование съобщиха, че Росица е била ученичка в 12 клас в СОУ "Георги Брегов", а Кристина е учила в гимназията по селско стопанство "Царица Йоана", специалност "Фермерство".

Съучениците на двете момичета са били разпитани от следователи.

Според една от версиите, по която се работи, е, че двете момичета са били отвлечени от сутеньори, за да бъдат склонени към проституция и убити, когато не са се съгласили, каза полк. Стоицев. Полицията няма данни да са се движели в криминални среди.

За разкриване на случая е мобилизиран целият потенциал на дирекцията и периодично се изпращат доклади  до ръководството на МВР, добави шефът на РДВР. Той коментира, че дълги години е работил като криминалист, но с толкова тежък случай не се е сблъсквал.

Бащата на момичетата Стоимен Белнейски е работник в БДЖ, а майка им Фани е продавачка в павилион на гарата в Пазарджик.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?