Джеръми Корбин посрещнат като рок звезда на феста Гластънбъри

Корбин на сцената на феста в Гластънбъри

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин бе посрещнат като рок звезда на музикалния фестивал в Гластънбъри в съботната вечер. Пред множеството той заяви, че милионите млади хора, които са гласували за него, няма да бъдат принудени да мълчат и да стоят настрана, предаде Ройтерс.

"Отписан" като като крайноляв и без шансове преди изборите на 8 юни, Корбин привлече огромна подкрепа от възрастовата група 18-24 години, благодарение на която партията му успя да лиши премиера Тереза Мей от абсолютно мнозинство в парламента.

Популярността на 68-годишния политик на събитието във фермата Уърти можеше да се измери по броя на плакатите в негова подкрепа и тениските с неговото име. Те с лекота надхвърляха онези с най-големите имена на музикалния форум - "Рейдиохед", "Фу файтърс" и Ед Шийран. Скандирания "Джереми Корбин" отекваха на най-големия фестивал на открито в света.

Корбин, който се появи на сцената между британския изпълнител Крейг Дейвид и американското рап дуо "Рън дъ джуълс", заяви, че е бил горд да повече лейбъристите на избори, донесли най-голямата победа на партията от 1945 година.

Опозиционният лидер, който бе поканен от основателя на фестивала Майкъл Ийвис, отбеляза, че Гластънбъри е за хора, обединяващи се в подкрепа на каузи като защитата на околната среда.

"Има само една планета, макар Доналд Тръмп да вярва, че някъде има и друга", каза Корбин.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?