Джордж Клуни събра 15 милиона долара от свои колеги за кампанията на Обама

Актьорът Джордж Клуни събра 15 млн. долара от негови колеги за изборната кампания на президента Барак Обама, съобщи Ройтерс.

 

На вечерята в новия дом на Клуни в Студио сити в Лос Анджелис присъстваше и президентът на САЩ.

 

Всички покани - общо 150 - са били разпродадени по 40 хиляди долара. Сред знаменитостите бяха Робърт Дауни Младши, Зелма Хайек, Тоби Макгуайър и Барбара Стрейзънд.


В разговори с холивудските звезди Обама отново засегнал темата с еднополовите бракове, с което предизвикал вълна от аплодисменти. "Онова, което направихме вчера (открито обявената подкрепа на Обама за еднополовите бракове - бел. ред) наистина се превърна в новина. Но всъщност това е логично продължение на развитието на нашата страна, чиято основа е заложена в правото на избор. Ние сме страната, която приема всеки дава му
възможното и се отнася към него справедливо", подчертал президентът на САЩ.

От продажбата на лотарийни билети в хазната на предизборната кампания на Обама бяха събрани допълнителни средства. От месец насам на членовете и привържениците на Демократическата партия се предлагаха лотарийни билети срещу 23 долара, които даваха
шанс да спечелят покана за участие в благотворителната вечеря в дома на Джордж Клуни.

В хода на церемонията са били събрани общо 15 милиона долара, заявил за Ройтерс Джефри Катценбърг, директор на студиото "Дрийм уъркс анимейшън" и активен участник в кампанията за набиране на средства за предизборната кампания на Барак Обама.

"Ние получихме значителни средства, защото всички обичат Джордж. Мен ме харесват, а него го обичат - и с право", заявил Обама.

 

Президентът на САЩ разсмя гостите с думите, че в неговите кампании има уникален случай - Клуни е бил изтрит от снимка чрез Фотошоп. Става дума за един от предизборните плакати на Обама от кампанията през 2008 г., на който снимката на Обама всъщност е изрязана от снимка с актьора.

 

"Това никога не се беше случвало, и няма да се случи повече и в бъдеще", подчертал президентът.

 

Преди да пристигне в Лос Анджелис, президентът Обама посети Сиатъл, където в хазната на предизборната му кампания също бе внесена значителна сума. В града е планиран и благотворителен концерт, всички билети за който - общо 1800 - били разпродадени на цена 1000 долара.

Споделяне

Още от Свят