Една трета от гръцката земя се продава

Една трета от гръцката земя се продава, заяви гръцки представител пред турското англоезично издание "Хюриет дейлинюз" по време на форум в Истанбул, насочен да представи възможностите за инвестиции в Гърция.

Гръцките власти разглеждат Турция, чиято икономика се развива с бързи темпове въпреки световната икономическа криза, като силна алтернатива на западните инвеститори за купуването надържавни активи на стойност десетки милиарди евро в рамките на голям приватизационен план на Гърция, наложен от кредиторите, посочва "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Планът включва приватизация на пристанища, летища, електроцентрали, магистрали и енергийни компании, заяви на форума в Истанбул координаторът на приватизационната програма на гръцкото правителство Панос Протопсалтис.

"Една трета от гръцката земя се продава," каза Протопсалтис пред "Хюриет дейли нюз" в рамките на форума "Гръцката приватизация и възможностите", на който турските фирми бяха поканени да участват в приватизации на стойност 50 милиарда евро.

"Турските фирми са повече от добре дошли да инвестират в Гърция," заяви той, добавяйки, че "над 71 хиляди имоти на площ от 3,4 милиарда кв.м. в страната очакват инвеститори от Турция и други държави".

Споделяне

Още от Балкани