Едно към едно: "Що Цветанов да не стане премиер? Всеки носи маршалския жезъл..."

Сн. БГНЕС

Бойко Борисов За Цветан Цветанов:

 

"Що да не стане премиер? Всеки носи маршалския жезъл в раницата си. Шегувам се с вас. Това е една коледна, новогодишна шега."

 

"Ще говоря сериозно, знам какво ще се получи, ако продължа с шегите – след 3-4 минути ще пуснат агенциите "Цветанов за премиер” и ще стане беля".

 

"Пожелавам на всеки, когато отиде в Америка, така да го посрещат, както министър Цветанов. Пожелавам на всеки, когато отиде във Великобритания така да го посрещат. И в момента водят операция, много успешна, виждате. Това пожелавам на всички"

 

За дрямката в Осло:

 

"Имайте предвид, че аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина, три часа и половина на обратно – седем часа. Още 20 часа съм летял с гражданските полети до Щатите и обратно. Всеки, който е пътувал за три дена на практика до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите".

 

"Действително съм много уморен. Всяко нещо, което говоря, ми минава през главата. Всяко нещо".

 

За забраната за тютюнопушене:

 

"Но моето мнение е било винаги - забрана на тютюнопушенето. Колкото можем - да го ограничаваме, да пазим тези, които не пушат. Оттук-нататък, няма да крия, че от моите депутати има много, които са за либерализация; в смисъл, ако има зала за пушачи и зала за непушачи, или по никакъв начин да не се застрашава здравето на тези, които не искат да пушат... Или когато има такова тържество – сватба или кръщене или някое частно събитие - да се либерализира"

 

И за избора на нов главен прокурор и конституционни съдии.

 

"И трите кандидатури за главен прокурор са прекрасни. Вие какво ме питахте тогава? Дали го харесвам като съдия. Аз тогава казах, че като главен секретар го харесвах като съдия. След това, когато излезе Галя Тонева, след това – Сарафов, тогава казах за тримата, че са прекрасни кандидатури. Нали така? Но вие се сещате само за първата, когато беше единствена. И трите в момента са прекрасни кандидатури. Защото вие, говоря като общност, на базата на това мое изказване, направихте следното – казахте, че той е партийна кандидатура, защото аз го харесвам. Правилното беше да не коментирам. И трите кандидати са много добри"

 

"Преди 4-5 години конституционните съдии не се избираха, а се договаряха и се изпращаха. Сега демокрацията победи, има обществено мнение и то се чува. Изслушват се, чуваме всички сигнали, които се дават. В момента, в който те се проверят, и се оказва, че са действителни, има достатъчно данни да се счита, че даденият човек е в конфликт на интереси и не може да поеме този пост, съответно - бива отстраняван и се търси друг кандидат. Това е демокрацията. Това е публичността, това е откритост в управлението. Притеснително беше, когато двамата съветници на президента – единият става шеф на прокурорите, другият – шеф на съдиите. Това тогава беше притеснително. Сега - демокрацията я има, институциите работят и всеки кандидат за първи път се вглеждаме в него".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?