Едрият бизнес в Перник подкрепи човек на НДСВ за местен кмет

Сдружението на едрия бизнес "Съюз за Перник"  обяви във вторник подкрепата си за кандидата за кмет на Перник Димитър Колев. Номинацията му бе направена от инициативен комитет ден по-рано.

Димитър Колев бе назначен за областен управител на Перник от правителството на Симеон Сакскобургготски, като от депутатите в царската група бе скрит фактът, че Колев е съпруг на колежката им и бивша телевизионна водеща Милена Милотинова. Това предизвика остро брожение сред царистите и Колев остана недолюбван от тях.  

В момента бизнесменът е изпълнителен секретар на сдружението "Съюз за Перник", което бе един от най-активните спонсори и поддръжници на кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат, а членът му – бизнесменът Людмил Стойков - е сред близките до президента бизнесмени. Стойков е разследван за финансова измама в размер на 7 млн. евро по програма САПАРД заедно с още няколко предприемача. Сигналът за измамата бе подаден от европейската организация за борба с финансовите измами ОЛАФ.

От своя страна номинираният за кмет на Перник бизнесмен обяви във вторник, че очаква подкрепа от НДСВ, Партията на българските жени, Християн-социалния съюз и др.

Споделяне

Още от България