Елеонора Николова напусна СДС и става независим депутат

Бившият член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС Елеонора Николова в неделя е напуснала партията, а във вторник излиза от парламентарната група на ОДС и става независим народен представител. Това съобщи Николова в Русе в понеделник.

Пред журналисти тя обясни, че напуска СДС, защото там не се изпълняват обещанията на Петър Стоянов за обединение на дясното пространство, не се работи за нуждите на гражданите, а партията се ръководи от "семеен кръг и нищо не се случва".

Аз нямам лоши чувства към СДС и оставам приятел на членовете на тази партия, обяви още Елеонора Николова. Тя заяви, че на прага на политиката стоят много млади хора, с големи възможности и тя ще работи за разтваряне на пътя пред тях.

С напускането на парламентарната група на ОДС, Елеонора Николова става 15-тия независим народен представител. Преди нея преди около десетина дни групата на НДСВ напусна Лъчезар Иванов, който също се обяви за независим.

И Иванов, и Николова са в тесни връзки с ГЕРБ и не скриват намеренията си да работят с партията на Бойко Борисов още по-активно.

Самата Николова бе кмет на Русе, преди да стане народен представител. Тя е юрист по образование и дълги години е работила в правораздавателната система.

Споделяне

Още от България