ЕНП оценя положително готовността за членство на ГЕРБ

Имаме много положително мнение както за работата на евродепутатите, така и за готовността на ГЕРБ за членство в Европейската народна партия (ЕНП), заяви във вторник след среща с формалния и неформалния лидери на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов зам.-председателката на ЕНП-ЕД и евродепутат Корин Вортман-Кол.

Двамата лидери са на посещение в Брюксел заедно с девет новоизбрани кметове на ГЕРБ и членове на Изпълнителната комисия на партията, предаде БТА.

"От посещението ни миналата седмица в София се уверихме, че в лицето на ГЕРБ имаме сериозен партньор, към който са насочени очакванията за промяна на българските десни избиратели. От една страна, ние вярваме, че това е българската партия, която ще изпълни заедно с другите традиционни десни партии дългоочакваната мисия на обединение. От друга, победата в местните и европейските избори на ГЕРБ е категорична легитимация за формирането дясноцентристко правителство в България”, заяви Корин Вортман-Кол след срещата.

Делегацията на ГЕРБ се срещна и с Ханс-Герт Пьотеринг, председател на Европейския парламент, с лидера на групата ЕНП-ЕД  Жозеф Дол, с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес-Астурис и с Маркус Фербер, съпредседател на групата на ЕНП-ЕД в ЕП, предаде БТА.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?