Ericsson приключи придобиването на контрола в LG-Nortel

Ericsson приключи сделката по придобиване на контролния пакет акции на Nortel (50%+1 акция) в LG-Nortel – съвместно дружество на LG Electronics и Nortel Networks, като продължение на обявеното през април споразумение съобщи купувачът в четвъртък.

“Това значително разширява нашите позиции в Корея и показва отговорността ни към пазара”, каза Матс Х. Олсон, президент на Ericsson за Китай и Североизточна Азия. Той подчерта важността на корейския пазар, който е един от десетте най-големи телеком пазари в света с разширено търсене на нови услуги за крайни клиенти.

Основаното през 2005 г. дружество LG-Nortel обединява бизнеса с телекомуникационни системи на LG Electronics и дистрибуторския бизнес на Nortel в Корея. Съвместната компания се фокусира върху развитието и въвеждането на пазара на големи телекомуникационни системи като WCDMA, CDMA и LTE за доставчиците на телеком услуги в Корея, както и върху корпоративни продукти и услуги. През 2009 LG-Nortel генерира почти 650 милиона долара от продажби.

Дружеството има сключени важни договори с корейски оператори като KT, LG Telecom и SK Telecom.

Споделяне

Още от Бизнес