Фалшиво "Виктори Уайт" отново залива българския пазар

Фалшиво "Виктори Уайт" отново залива българския пазар. Цигарените кутии са без бандерол и с надпис "For duty free sale only". Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата "White", както и в логото на производителя, съобщиха от "Булгартабак" във вторник. От компанията предупредиха, че пушенето на фалшивите цигари е опасно, защото никой не контролира влаганите в тях съставки.

Анализ на фалшивите цигари, извършен в специализираната лаборатория на фабриката в Благоевград, е показал, че фалшификатът има различни физико-химични показатели от тези на оригинала. Той е с много груб вкус и създава усещане за силно парене и горчивина. А стойностите на катран и никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Употребата на този продукт е опасна, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки. Фалшивият продукт не е преминал и през задължителния качествен контрол.

Споделяне

Още от Бизнес