Фамилията на милиардера Тийле продаде половината от дела си в Lufthansa

Фамилията на милиардера Тийле продаде половината от дела си в Lufthansa

Три месеца след смъртта на германския милиардер Хайнц Херман Тийле, най-големия частен акционер в Lufthansa, семейството му продаде половината от дела си във водещата авиокомпания и е получила за него 320 милиона евро, предаде Франс прес.

Семейната инвестиционна група KB Holding пласира 33 милиона акции при единична цена от 9.80 евро, се посочва в комюнике, цитирано от германските медии.

Акциите на Lufthansa поевтиняха в следобедната сесия с 6.37 на сто до 10.18 евро за една.

Господин Тийле почина в края на февруари на 79 години, по-малко от година, след като изкупи над 10 на сто от капитала на групата в пика на Covid- кризата. Това внесе сътресения в преговорите за спасяване на компанията от държавата. Причината бе, че бизнесменът бе против влизането на държавата в капитала на Lufthansa и той дори заплаши да промени важен текст от подготвяното споразумение.

В крайна сметка милиардерът прие участието на държавата и така стана възможно най-голяма европейска авиокомпания да бъде спасена от фалит. Той я заплашваше заради практически блокираното пътуване със самолети, предизвикано от ограничения в борбата срещу Covid-19.

Държавата държи 20 на сто от акциите на Lufthansa.

Споделяне

Още от Бизнес