Фандъкова поиска допълнителни патрули на КАТ около моловете за "черния петък"

Снимка: БГНЕС

Допълнителни патрули на столичния КАТ да осигуряват безопасността на движението и реда в районите на моловете по време на т.нар. "черен петък" в София.

Такова искане е отправила кметицата на града Йорданка Фандъкова до СДВР, съобщават в четвъртък от Столичната община.

Оттам призовават гражданите да използват обществения транспорт за придвижването си в София в петък.

Междувременно от МВР отбелязват, че се очаква струпване на автомобили около моловете и големите магазини и затова съветват преминаващите обичайно покрай такива търговски обекти да изберат алтернативни маршрути.

Големите търговски сгради, в които се концентрира събирането на много хора, са обект за извършителите на джебчийските кражби, които в повечето случаи се възползват от невниманието на клиентите и слабия контрол върху личните им вещи, напомнят от вътрешното министерство.

Затова и препоръчват "в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места и в никакъв случай вещите да не се оставят без надзор и пряк визуален контакт".

От МВР съветват още потребителите в интернет да не се доверяват на сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата.

"Засилена бдителност е необходима при пазаруване в новосъздадените сайтове. Особена бдителност е необходима, ако в сайт, представящ се за български, е посочена чуждестранна сметка за плащане", отбелязват още от полицията.

Споделяне

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?