"Филип Морис" включва корейски партньор в бездимните продажби

Президентът на KT&G и изпълнителният директор на ФМИ

Тютюневият гигант "Филип Морис Интернешънъл" (ФМИ) се споразумя с корейския производител на системи за бездимно пушене и електронни цигари "Кей Ти енд Джи" (KT&G) да си сътрудничат в продажбата на изделията в световен мащаб, което да осигури повече алтернативи за преминаване от традиционните цигари към бездимните тютюневи изделия.

Сделката ще осигури на KT&G реализация изван пазара на Южна Корея на системи за нагряване на тютюн без горене  (например Lil Mini и Lil Plus), хибридни технологии, комбиниращи нагряване на тютюна и електронни изпарители (например Lil Hybrid), и електронни цигари (например Lil Vapor).

"Въпреки че IQOS продължава да бъде водещ бранд в категорията на бездимните изделия и планът ни е да разширим портфолиото си с електронна цигара в следващите месеци, ние сме убедени, че по-широкото сътрудничество ще е от полза за пълнолетните пушачи, защото ще им осигури по-голям избор и ще ускори приемането на бездимните изделия в целия свят", посочва Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ, в съобщение до медиите.

Споразумението е с първоначален срок от три години. Двете компании ще си сътрудничат в световен мащаб с намерение да разширяват активно своята дейност в много пазари на база на добри търговски резултати. ФМИ получава ексклузивни права да дистрибутира съществуващи бездимни продукти на KT&G и техни последващи нови версии.

Продуктите на корейската компания обаче ще бъдат внимателно оценени, за да се гарантира, че отговарят на нормативните изисквания на пазарите, където се пускат, както и на стандартите на ФМИ за качество и научна обосновка на техния потенциал за намалена вреда.

Двете компании ще предприемат нужните действия за получаване на всички необходими разрешителни за съответния пазар.

Засега обаче не се планира предлагане на продукти на KT&G в САЩ.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?